fredag 10. juli 2009

Podiafobi?

Nei, ikke helt, men føtter er fortsatt ekle og rett og slett kjempe teite... de tåler ikke mye, lukter ekkelt og ser ikke spesielt fine ut (med mindre du har ork eller stylingprodukter nok til å vedlikeholde dem ordentlig).Dessuten synes jeg ikke de ikke utfører oppgaven sin godt nok. 

Hvis man går tilbake til steinalderlig tid kan man tenke seg at føttene var et av de eneste midlene menneskene hadde for å komme seg frem, dermed en viktig ressurs som tålte en del. Så ble skoene tatt i bruk og plutselig var det ikke viktig å ha sterke føtter som tålte litt stein og terreng lenger.

Ettersom skoene ble mer og mer behagelige, ble føttene bare mer og mer kresne og krevende. Samtidig som det jo hadde det praktiske formålet at det beskyttet mot vær, skarpe objekter og dermed eventuelle sykdommer.
Senere kom derimot de moderne transportmidlene, noe som førte til at føttene ikke trengte å takle lange strekninger like bra lenger. Det var lette å komme seg frem, men føttene ble mer uffektive.

Neida, gjennom tiden var ikke føttene spesielt attraktive uansett, men ingen brydde seg foreløpig. Helt til dagen skjønnhetsprodukter for føtter kom... Plutselig gikk fokuset over på "pene" føtter (som å putte leppestift på en gris) bare for å gjøre det hele verre.

Nei, føtter blir ikke pene med mindre du har en personlig pedykirist til besvær etter en lang jobb- eller festivaldag eller generelt en dag du har vært ute å brukt føttene en stund...

Ingen kommentarer: