lørdag 13. juni 2009

Evolusjonerende snakk

Vanlige Ida
Fenomenet «Ida» popper stadig opp i avisene, og vi har fulgt fossilet på sin reise til Naturhistorisk museum. «Ida» påstås av forkser Jørn Hurum å være linken som kan bevise at vi stammer fra apene og dermed styrker Darwins teori. Men er det egentlig en så big deal?

Nå i ettertid mener mange at fossilet er blitt hauset opp, takket være Hurums formidling. Hva er så spesielt med dette i forhold til andre fossilfunn? Jeg tror at media er blitt brukt på en slu og bevisst måte. Hurum har skapt mye oppmerksomhet for å få folk interessert i forskning, noe som på sin side er bra. I likhet med ham har også Knut Jørgen Røed Ødegaard gjort noe liknende med reklamefilmene om universet. De gjør det på en overbevisende og engasjerende måte, som fører til at folk blir opptatt av forskning. Er det likevel så bra hvis det fører til feilaktig informasjon og overdrivelser for å få oppmerksomhet og tjene penger?

«Ida» er ikke så banebrytende at hun kan videreutvikle evolusjonslæren, det er snarere et forsøk på å få mediadekning og penger.
Camilla<3 (16)

Svar:

Ida er viktig!
Ja, det er sant at Ida tar mye plass i media for tiden, men det er jo bra! Saken er nemlig den at hun har blitt holdt skjult av en privat samler etter at hun først ble oppdaget. Det er en ganske stor greie at hun plutselig dukker opp i offentligheten ved at Naturhistorisk museum, med forsker Jørn Hurum i spissen, kjøpte henne. Jeg skjønner ikke at du kan påstå at det ikke er et banebrytende funn...

Hun ER et fullbevart ledd som styrker teorien om at menneskene har en forbindelse til apene. Dette har det blitt forsket på, bevisene kommer frem i en dokumentar som jeg virkelig synes du bør se (den ligger på nrk.no). Det finnes faktisk en del, bl.a. enkelte kristne, som ikke tror på evolusjonsteorien. Derfor er det viktig å kaste lys på dette funnet.

Uansett, hva er galt med at forskere får litt mer oppmerksomhet? De gjør da en viktig jobb, og jeg tror de er ganske forsiktige med informasjonen de slipper ut.
Evolusjonsnerden (17)
Kilde:

Paleontologi er interessant altså!

2 kommentarer:

Ida Therese sa...

Hihi, å så artig å lese overskrifter om Ida-fenomenet. *Alle vil se Ida*, *Mannen som kapret Ida* og så *Ida er viktig*.
Johoi! XD

liselese sa...

Ja, men enda bedre må det da være å bli betegnet som "fossilen Ida"?