søndag 24. august 2008

MTVs grusomme skjebne!

Året var 1985. Tv produsentene hadde akkurat kommet opp med et ferskt konsept som skulle spre gleden av musikk til ungdommer på verdensbasis. Nå kunne alle oppleve favoritt artist/bandene sine hjemme i stua og oppdage nye talenter så lett som bare det. Hvis man ville se en spesifik video kunne man bare stemme den frem. Hensikten var å tilrettelegge musikk til seerne 24 t i døgnet med innslag av musikkrelaterte intervju. Denne brilliante nye kanalen kalte de MusicTeleVision eller MTV. Men den nye kanalen som befant seg på topp i mange år fremover, skulle vise seg å styrte nedover i 2000 årsskifte.
I dag kjenner vi MTV som Musikk kanalen uten musikk. Selv begynte jeg å se på i det senere 90-tallet og frydet meg over Red Hot Chili Peppers, Destiny's Child og Spice Girls med sine oppfinnsomme videoer. Hver dag etter skolen var det første jeg gjorde å skru på denne tv-kanalen som jeg var blitt så glad i. Dette skulle ikke vise seg å vare lenge.
Etter hvert begynte MTV å sende South Park, Celebrity Wrestling Match (eller vs.) og andre merkelige animerte program som absolutt ikke hadde med musikk å gjøre. Etter en stund til begynte kanalen å lage egne reality program som The Real World (som var alt annet enn "real"), Cribs og et av Jessica Simpsons ekteskap til Nick Lachey. Mange av dem omhandlet riktignok musikk, men hovedfokuset lå på noe som ned-pestet kanalen totalt; kjendisenes (overprioriterte) liv!

I åresvis pøste det på med flere og flere TV-program ikke bare av musikkeres liv, men også skuespilleres. Musikk ble det mindre og mindre av, for det var jo ikke viktig hva kjendisene produserte og inspirerte med, det som var viktig var hvor rike de var (se bare fabolous life of:...).

Dagens Program:
06:00 Sunrise
08:00 Making the Video
09:00 All Access
(Om kjendiser og kjendislivsstiler. Alt om kjendiser og kjendisfenomener, intet tema er for stort eller for lite.)
10:00 VH1 goes inside Yo! MTV Raps
11:00 Fab life of: Hip Hop Suspenders (innblikk i kjendisenes liv)
12:00 Yo! MTV Raps: Top 20 Moments
13:00 Yo! MTV Raps: Top 20 Artists Then and Now
15:00 True Life
(dokumentarserie. Historier fra ungdommers virkelige liv og de subkulturer de tilhører)
16:00 PIMP my Ride
(Det ultimate råneprogrammet. Mekanikerteamet går løs på nye vrak som etter en solid overhaling skal bli til skikkelige kremkjerrer)
17:00 Yo Momma
(Yo Momma er en konkurranse i dritt-prat der laget med flest innertiere går av med seieren)
18:00 The Hills
(Vi følger Lauren fra Laguna Beach da hun flytter til LA for å realisere drømmen om et gjennombrudd i motebransjen)
19:00 Life of Ryan
(Vi ser hvordan livet som en av verdens beste skatere arter seg i denne serien)
20:00 Rob & Big
(Underholdningsserie. Pro-skater Rob Dyrdek og hans livvakt «Big Black» Boykin bor sammen i Hollywood Hills)
21:00 A Shot at Love with Tila Tequila
(Reality-datingshow der 16 menn og 16 kvinner kjemper om vakre og biseksuelle Tila Tequilas gunst)
22:00 Celebrity Rehab with Dr. Drew
(Vi følger med stjernene cold turkey og blir med på rehab. Vi får se hva som skjer når dørene lukkes og blir med på både nedganger og store oppturer under en hard treukers behandling)
23:00 The White Rapper Show
(Alle som tror de kan slå an samles i hip-hop-ens neste South Bronx for å konkurrere om fet platekontrakt og fansens respekt)

Og hvor er musikk videoene? Vel, det er i hvert fall hele to stk. på begynnelsen av dagen.

Til sist vil jeg bare si at hvis det ikke hadde vært for at jeg slutta å se på MTV for en stund tilbake, ville jeg nok ikke hatt den mest innholdsrike musikksmak i dag.

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Hei! Åh, HELT ENIG! MTV var braa da vi var små! Jeg elsket musikkvideoene og "Total Request" og alle artistene. Nå er det bare Usher-musikk og gørr der. Empty MTV!